Med Finnlines till Nådendal

Gjort en spännande resa du vill dela med dig av?
Skriv ett spännande resereportage, och dela med dig av tips, bilder och upplevelser!
Post Reply
User avatar
Magnusson
Posts: 19
Joined: 28 Jul 2022 15:21

Med Finnlines till Nådendal

Post by Magnusson »

Jag behövde åka till Finland i några dagar och tänkte att jag skulle pröva att ta Finnlines till Nådendal. Jag har aldrig tidigare testat det alternativet. Då jag var orolig för Strockholmstrafiken var jag på plats vid Finnlines incheckning nästan två timmar före avgång, men det var inga problem! Jag fick min hyttnyckel och blev glatt ombordvinkad. Hytten var som vilken a-hytt som helst. Fräsch och välstädad.

Frukosten serverades vid avgång 10.15. Då alla måltider ingick i priset, var jag tveksam till kvalitén men det var fullt godtagbar. Den var modell brunch. Även om det var tidigt hade folk gått på ölen i baren redan före avgång, men det var aldrig stökigt eller någon fylla ombord. Taxfreen var en minimal butik men de hade ett ok sortiment. Butiken var för liten för att få plats med ölflaken, så de fick hämta ut på bildäck strax innan ankomsten till Nådendal. Praktiskt! De som släpat bagage och ölflak från hytt ned till bildäck i trängseln i hyttkorridorer vet att det kan vara lite bökigt....här var det ur en container som stod på bildäck, rätt in i skuffen.

Middagen var som en buffé på vilken lunchkrog som helst. Den kommer knappast ge något bestående matminne, men med tanke på att den ingick i priset, var den över förväntan. I ärlighetens namn har jag sällan fått något bestående matminne från de vita eller röda båtarna heller....

Väl i Nådendal tog det ganska lång tid innan jag fick köra av båten, men det berodde på att ett gäng lastbilar måste baxas av före oss.

Sammantaget var det ett bra alternativ att ta sig till Finland på. Om man inte är ute efter att festa, är det ett bra alternativ till de vita och röda.

Hemresan företogs med Gabriella. En snöstorm hade dragit in över Helsingfors och Serenade hade stora problem vid sin kajplats och fick därför hjälp av två bogserare. Gabriella blev liksom utknuffad av vinden och vi satte av mot Stockholm före Serenade, vilket inte brukar vara fallet.

Om resan fanns inte mycket att säga. Men något att anmärka på är personalen ombord. Ganska sur och oengagerad. När jag tilltalade dem på svenska fick jag ett surt ögonkast tillbaka och ett svar på finska eller högst motvilligt, svenska. Detta är något jag inte är van vid sen tidigare då tvåspråkighet är en norm ombord.
pOlman
Posts: 8
Joined: 09 Feb 2022 22:07

Re: Med Finnlines till Nådendal

Post by pOlman »

Magnusson wrote: 14 Dec 2022 15:52 Hemresan företogs med Gabriella. En snöstorm hade dragit in över Helsingfors och Serenade hade stora problem vid sin kajplats och fick därför hjälp av två bogserare. Gabriella blev liksom utknuffad av vinden och vi satte av mot Stockholm före Serenade, vilket inte brukar vara fallet.

Om resan fanns inte mycket att säga. Men något att anmärka på är personalen ombord. Ganska sur och oengagerad. När jag tilltalade dem på svenska fick jag ett surt ögonkast tillbaka och ett svar på finska eller högst motvilligt, svenska. Detta är något jag inte är van vid sen tidigare då tvåspråkighet är en norm ombord.
Finns 2 anledningar att personalen kanske inta var sina vanliga jag. Vikarier är kanske lite oroliga för sina jobb nu när Rosellas personal ska fördelas ut på dom andra fartygen.
Tror nog också den större delen av personalen var rätt nedstämda då en kvinna som varit anställd i decennier på vikingline varav dom sista åren ombord på Gabriella gick bort i sömnen ombord.
Post Reply